Společným problémem, kterému čelí množství provozů v gastronomii je to, že je stále náročnější přilákat nové návštěvníky. Restauracemi, kavárnami či provozy, které poskytují jídlo se to v současné době jen hemží. Setkáváme jejich téměř na každém rohu. A právě počet návštěvníků je rozhodující faktor, ze kterého mohou vzniknout jen dvě situace – restaurace se na trhu jednoduše udrží a bude prosperovat nebo bude odsouzena k zániku. Nechcete, aby vaše provoz patřila mezi ty nešťastné a otevření restaurace bylo prakticky zbytečné? Poradíme vám, co dělat, pokud chcete zvýšit obrat vašeho provozu!
Aby nebylo otevření restaurace zbytečné
Realita ve světě gastronomických zařízení je taková, že více než polovina takových zařízení zkrachuje již po prvních letech. Společným ukazatelem jsou nízké obraty. Trápíte se i vy nad tím, jak přilákat zákazníky a zvýšit tak tržby? V první řadě je třeba si uvědomit, že lidé si umí některou provoz oblíbit poměrně rychle. Do takové provozu se zákazník jednoduše bude vracet jednak s oblibou, ale současně i často. Jedná se však o provozu, které vyhledá v případě, pokud si chce člověk vychutnat jídlo mimo domu nebo má prostě cestu kolem. V současné uspěchané době však začíná stále více lidí využívat možnost donášky jídla domů. Vaši zákazníci na vás nemusejí natrefit na ulici nebo když jdou kolem. Mohou na vás narazit například přes internet. Je dokázáno, že podniky, které dokáží nabídnout i vytvoření objednávky přes internet a její donášku do domu mají o několik procent větší obraty oproti provozovnami, které se rozvozem jídla nezabývají. Letní období je jako stvořené na trávení času na terasách restauraci a kavárně. V zimě klesají obraty skoro každé restaurací. Pokud tedy sledujete klesání vašich tržeb, měli byste nad touto možností určitě rozmýšlet! A nejedná se jen o provoz, jejichž tržby se dlouhodobě udržují na nižších číslech. Jedná se i o restaurace, které prostě jen chtějí zvýšit svůj obrat.
Zvyšte obrat vaší restaurace také i vy!
Zaujmout nabídkou jídel je v současnosti náročné. Můžete mít kvalitního kuchaře, jídlo za přijatelné ceny či dokonce nabídku, které se nikdo široko daleko nevyrovná. Důležité však je, aby se o vás vaši hosté dozvěděli. Pro popularitu společnosti je také důležité i správné otevření restaurace. Pokud nechcete, aby vaše snaha vyšla nazmar, zkuste nad možností elektronického objednávání skutečně uvažovat. Na stránce http://www.ikelp.cz/ najdete potřebné informace, které vás při rozvoji vašeho restauračního zařízení jistě pomohou!